Ramisco on harvinainen ja arvostettu portugalilainen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Colaresin viinialueella Atlantin rannikolla. Ramisco-rypäleistä valmistetut viinit ovat tunnettuja intensiivisestä tanniinisuudestaan ja pitkästä kypsytyspotentiaalistaan. Aromiprofiilissa korostuvat kypsymisessä kehittyvät maanläheiset sävyt, kuten metsän aluskasvillisuus ja tupakka, joita täydentävät hapankirsikan sekä pippurin ja kuivattujen yrttien vivahteet. Suussa viinit ovat rakenteeltaan jänteviä ja hapokkaita, mikä tekee niistä erityisen hyvin ruoan kanssa nautittavia.
Tavallisesti Ramisco-viinit kypsytetään pitkään, jolloin niiden tanniinit pehmenevät ja makuprofiili monipuolistuu. Tyypillisesti tuotetut punaviinit ovat runsaita, voimakkaan hapokkaita ja eloisan mineraalisia. Joissakin tapauksissa Ramisco sekoitetaan muihin lajikkeisiin pehmentämään viiniä, mutta puhtaat lajikeviinit ovat alueen arvostetuimpia ja pitkäikäisimpiä tuotteita.
Suositeltavia ruokapareja Ramisco-viinille ovat voimakkaat liharuoat, kuten lammas, riista, grillatut punaiset lihat sekä kypsytetyt juustot. Viinin tanniinisuus ja hapokkuus leikkaavat taitavasti rasvaisuutta ja korostavat ruoan makua.