Bourboulenc on perinteinen eteläranskalainen vaalea rypälelajike, jota arvostetaan erityisesti sen kyvystä tuoda viineihin raikkautta, keveyttä ja hienostunutta rakennetta. Aromiprofiililtaan Bourboulencin viinit ovat usein kukkaisia ja sitruksisia, niiden joukossa voi aistia keväisiä valkokukkia, greippiä, vihreää omenaa sekä hienovaraisia yrttejä ja mausteita. Suutuntuma on tyylikkään eläväinen ja virkistävä, hapokkuus keskitasoa korkea, tukeutuen usein maanläheisen ja hieman suolaisen vivahteen tukemana.
Tärkeimmät viljelyalueet löydetään Etelä-Ranskasta, etenkin Provencen, Languedocin ja erityisesti Châteauneuf-du-Pape'n sekä Côtes du Rhônen viinialueilta, joissa Bourboulencilla on tärkeä rooli valkoviiniblendeissä.
Bourboulencia käytetään useimmiten sekoiteviineissä, joissa se tuo viiniin raikkautta ja rakennetta. Tyypillisesti tyyliltään viinit ovat kevyitä tai keskitäyteläisiä, kuivia ja hapokkaita – raikkaita nautittavaksi nuorena.
Ruokasuosituksina Bourboulenc-viinit sopivat erinomaisesti merenelävien, grillatun kalan, äyriäisten, kanaruokien ja raikkaiden salaattien seuraan. Myös välimerellinen kasviskeittiö toimii sen kanssa mainiosti.
Ranska
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna