Chardonel on risteytys Chardonnay- ja Seyval Blanc -rypÀleistÀ, ja se soveltuu erityisen hyvin viileÀmpiin ilmastoihin. Sen aromiprofiili on raikas ja hedelmÀinen, jossa korostuvat vihreÀn omenan, pÀÀrynÀn, sitrushedelmien ja toisinaan hunajan sekÀ kevyen mineraalisuuden vivahteet. Maultaan viinit ovat usein keskivartaloisia, raikkaan hapokkaita ja tasapainoisia. Tammituksessa kehittyy lisÀksi paahteisia ja vaniljaisia sÀvyjÀ.
Chardonelia viljellÀÀn pÀÀasiassa Yhdysvaltojen keskiosissa, erityisesti Missourissa, Illinoisissa sekÀ New Yorkin ja Ohion viinialueilla, joissa lajike kestÀÀ hyvin talven kylmyyttÀ.
Tyypilliset Chardonel-viinit vaihtelevat kuohuviineistÀ kuivaan ja puolikuivaan valkoviiniin. Ne voidaan valmistaa sekÀ terÀstankissa raikkauden sÀilyttÀmiseksi ettÀ tammitynnyreissÀ enemmÀn rakennetta ja monimuotoisuutta hakien.
Ruokasuosituksina Chardonel sopii erinomaisesti merenelÀvien, lohen, ÀyriÀisten sekÀ kanaruokien pariksi. Myös raikkaat salaatit ja mietojen juustojen kanssa viini pÀÀsee oikeuksiinsa, erityisesti, kun viilennys korostaa sen hapokkuutta.
Ranska
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna