Cynthiana on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva viinirypälelajike, joka tunnetaan myös nimellä Norton. Cynthiana-viinit ovat syvän tummanpunaisia ja niissä on intensiivinen aromi- ja makuprofiili. Tuoksusta löytyy usein tummaa kirsikkaa, karhunvatukkaa, luumua sekä mustaherukkaa, ja taustalla voi esiintyä kevyitä mausteisia, yrttisiä sekä joskus maanläheisiä vivahteita. Maultaan viinit ovat täyteläisiä, ryhdikkäitä ja niiden hapokkuus sekä tanniinirakenne antavat hyvän ikääntymispotentiaalin.
Cynthianan viljely keskittyy erityisesti Yhdysvaltojen Keskilänteen ja eteläisiin osavaltioihin, kuten Missouriin ja Arkansasin alueelle, missä se viihtyy lämpimässä ilmastossa ja tuottaa laadukkaita punaviinejä.
Tyypillisesti Cynthianasta valmistetaan täyteläisiä, kuivahkoja punaviinejä sekä joissakin tapauksissa myös jälkiruokaviinejä. Näissä viineissä korostuvat syvät marjaiset ja mausteiset piirteet.
Ruokasuosituksina Cynthiana-viinit sopivat mainiosti voimakkaille liharuoille, kuten grillatulle naudanlihalle, lampaanfileelle ja riistalle. Lisäksi ne täydentävät hyvin mausteisia pataruokia ja kypsytettyjä juustoja.