Valkoinen lajike

Edelweiss on vaalea viinirypälelajike, joka on erityisen suosittu Yhdysvaltojen keskiosissa, erityisesti Nebraskan ja Iowan viinialueilla. Rypäleen aromiprofiili on miellyttävän kukkainen ja hedelmäinen; siinä on havaittavissa muskatellin, vihreän omenan, päärynän ja hunajamelonin sävyjä, joita tukee usein herkkä, hieman parfyymimainen vivahde. Maku on puolikuiva tai puolimakea, pehmeän hapokas ja pyöreä, minkä ansiosta Edelweiss-viinit sopivat monenlaiseen käyttöön.

Edelweissista valmistetut viinit ovat tyypillisesti kevyitä ja raikkaan hedelmäisiä, ja ne tarjoillaan usein nuorina korostaen niiden aromikkuutta. Lajike soveltuu myös makeampien jälkiruokaviinien raaka-aineeksi, kun rypäleet poimitaan myöhään ja sokeripitoisuus on korkeampi.

Ruokasuosituksina Edelweiss-viinien kanssa sopivat hyvin raikkaat salaatit, kanan- ja kalkkunanfileet, mietojen juustojen valikoimat sekä itämaiset ruoat, joissa on hieman makeutta tai mausteisuutta. Myös hedelmäiset jälkiruoat korostavat tämän lajikkeen aromikasta luonnetta.

Rypälelajikkeen Edelweiss tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Edelweiss.

Edelweiss-pohjaiset viinit

Kypsyys

Alsace - 2022

Pierre Et Frédéric Becht - Edelzwicker
Pullo (75 cl)