Valkoinen lajike

Niagara on alkuperältään pohjoisamerikkalainen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti makeiden ja puolimakeiden viinien valmistuksessa. Sen ainutlaatuinen aromiprofiili sisältää selvästi havaittavia tuoreiden rypäleiden, kukkaisten, vihreän omenan ja lempeän muskaatin sävyjä. Makumaailmassa korostuvat raikkaat hedelmäiset vivahteet, kuten vihreä omena, päärynä ja joskus jopa hiukan hunajaiset, hieman makeat sävyt. Hapokkuus on maltillinen, tehden viineistä helposti lähestyttäviä ja nautittavia.

Niagara-lajikkeen viljely keskittyy lähinnä Yhdysvaltojen koillisosiin, etenkin New Yorkin, Pennsylvanian sekä Kanadan Ontarion viinialueille. Tyypillisimmät viinin tyylit ovat puolimakeat valkoviinit, jälkiruokaviinit sekä rypälemehut.

Ruokasuosituksina Niagara-viinit sopivat erinomaisesti kevyiden jälkiruokien, hedelmätarjottimien ja mietojen juustojen kanssa. Myös mausteiset aasialaiset ruoat, kuten thaimaalainen kana tai kevyesti mausteinen curry, korostavat viinin makeutta ja raikkautta. Viinien matala alkoholipitoisuus ja pehmeä suutuntuma tekevät niistä myös erinomaisen valinnan aperitiiviksi.

Rypälelajikkeen Niagara tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Niagara.