Punainen rypälelajike

Chambourcin on ranskalais-lähtöinen, hybrideistä valmistettu punaviinilajike, joka tunnustetaan monipuolisesta makuprofiilistaan ja kyvystään sopeutua erilaisiin ilmastoihin. Sen viineissä esiintyy usein tummien marjojen, kuten kirsikan, mustaherukan ja karhunvatukan aromeja, joita täydentävät maanläheiset ja mausteiset vivahteet. Maku on täyteläinen mutta pehmeän tanniininen, minkä vuoksi lajikkeesta valmistetut viinit ovat tasapainoisia ja helposti lähestyttäviä.

Chambourcinia viljellään pääasiassa Pohjois-Amerikan itärannikolla, erityisesti Pennsylvaniassa, Ohiossa sekä Kanadan Ontarion ja Quebecin alueilla. Lajike on suosittu myös Australiassa ja Ranskassa Loire-joen laaksossa.

Chambourcinista valmistetaan sekä kuivia että puolikuivia punaviinejä, roséviinejä tai jopa jälkiruokaviinejä. Tyypilliset viinityylit korostavat hedelmäisyyttä, tuoreutta sekä mausteisuutta, joten ne sopivat moneen tilanteeseen.

Ruokasuosituksina Chambourcinin hedelmäisyys ja maltillinen hapokkuus tekevät siitä erinomaisen kumppanin grillatulle punaiselle lihalle, paahdetulle kanalle, marjaisille riistaruoille ja vahvoille juustoille. Myös runsaat kasvisruoat ja tomaattipohjaiset pastat toimivat hienosti tämän monipuolisen viinin kanssa.

Rypälelajikkeen Chambourcin tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Chambourcin.

Chambourcin-pohjaiset viinit

Kypsyys

Loiren laakso - 2022

Vignoble Rochanvigne - Coloca’Terre
Pullo (75 cl)