Siegerrebe on aromaattinen valkoviinilajike, joka tunnetaan erityisesti Saksassa ja osissa Pohjois-Eurooppaa, kuten Isossa-Britanniassa ja Tsekissä. Tämän rypäleen viinit ovat luonteeltaan erittäin aromaattisia, ja niiden tuoksuprofiilissa korostuvat rypäleen upeat muskatelliset piirteet, kuten trooppiset hedelmät, persikka, kypsä päärynä, hunaja, ruusu ja eksoottiset mausteet. Maultaan Siegerrebe-viinit ovat puolikuivia tai makeita, pehmeän hapokkaita, pyöreitä ja usein intensiivisen hedelmäisiä sekä reheviä.
Viini tuotetaan pääosin viileämmillä viinialueilla, kuten Saksassa Pfalzin ja Rheinhessenin alueilla, joissa lajike kypsyy aikaisin ja antaa runsaan satoisuuden. Siegerrebestä valmistetaan usein yksittäislajikeviinejä joko puolikuivana tai jälkiruokaviininä, mutta sitä käytetään myös sekoituksissa tuomaan aromaattisuutta.
Ruokasuosituksena Siegerrebe sopii erityisen hyvin kevyiden jälkiruokien, hedelmäisten torttujen, pehmeiden juustojen sekä aromaattisten aasialaisten ruokien kuten thaikutien tai miedon curryn pariksi. Myös foie gras ja suolaiset alkupalat saavat uuden ulottuvuuden tämän lajikkeen aromeista.