Garnacha Blanca on valkoinen rypälelajike, joka tunnetaan monipuolisesta aromiprofiilistaan ja täyteläisestä suutuntumastaan. Rypäleestä valmistetut viinit ovat usein runsaan hedelmäisiä, ja niissä korostuvat vihreän omenan, päärynän, sitruksen sekä kypsän persikan aromit. Usein viineissä on myös hentoa kukkaisuutta sekä mausteisia, hieman yrttimäisiä vivahteita, ja suuntuntuma voi olla kermaisen pehmeä, joskus jopa hieman öljyinen. Joissain tapauksissa viiniä kypsytetään tammessa, mikä lisää komplekseja aromeja, kuten vaniljaa ja paahteisuutta.
Garnacha Blancan pääasiallisia viljelyalueita ovat Espanjan Koillisalueet, erityisesti Katalonia ja Aragón, mutta sitä tavataan myös Ranskan Languedoc-Roussillonissa. Alueesta riippuen tyyli vaihtelee raikkaasta ja hapokkaasta aina täyteläiseen ja kehittyneeseen.
Tyypillisesti Garnacha Blancasta valmistetaan niin raikkaat ja kuivat pöytäviinit kuin runsaat, tammessa kypsytetyt viinitkin. Parhaimmillaan tämä lajike sopii yhteen grillatun kalan, äyriäisten, vaalean lihan sekä mausteisten välimerellisten ruokien kanssa. Myös pehmeät juustot ja kasvisruoat, kuten paistetut sienet, korostavat viinin vivahteita hienostuneesti.
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna