Listån Negro on erityisesti Kanariansaarilla, erityisesti Teneriffalla viljeltÀvÀ punainen rypÀlelajike. TÀmÀ rypÀle tarjoaa monivivahteisen aromiprofiilin: nuorissa viineissÀ tyypillisiÀ ovat kypsÀn punaisen hedelmÀn, kuten mansikan ja vadelman, raikkaat sÀvyt. KypsyessÀ viineihin kehittyy monikerroksisia savun, mausteiden ja yrttien vivahteita, joita tÀydentÀÀ hennosti maanlÀheinen pohjasÀvy. Maussa Listån Negro -viinit ovat keskivartaloisia, kohtalaisen tanniinisia sekÀ eloisan hapokkaita, ja niiden jÀlkimaku tuo esiin vulkaanisen maaperÀn luonteen.
TÀrkeimmÀt viljelyalueet ovat Kanarian saarten D.O. -alueet, etenkin Valle de La Orotava ja Tacoronte-Acentejo, missÀ meren lÀheisyys ja vuoristoilmasto tuovat viineihin raikkautta sekÀ syvyyttÀ. Listån NegrostÀ valmistetaan sekÀ nuoria hedelmÀisiÀ viinejÀ ettÀ tammitettuja, rakenteeltaan kehittyneempiÀ tyyliÀ. YleisiÀ ovat myös kevyemmÀt, hieman viilennystÀ kestÀvÀt punaviinit sekÀ hapokkaat, mausteiset rosét.
Paras ruokayhdistelmÀ syntyy grillattujen lihojen, yrtti- ja valkosipulivoittoisten kanarialaisten tapasten sekÀ miedosti maustettujen kalaruokien kanssa. MaanlÀheiset kasvisruoat ja paikalliset juustot korostavat Listån Negron vivahteikkuutta.
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna