Moll on harvinainen valkoviinirypÀlelajike, jota viljellÀÀn ensisijaisesti Espanjan Baleaareilla, erityisesti Mallorcan saarella. TÀmÀn lajikkeen viinit ovat raikkaita ja helposti lÀhestyttÀviÀ, tarjoten hennon hedelmÀisen profiilin, jossa aistii vihreÀn omenan, kypsÀn pÀÀrynÀn sekÀ sitrushedelmÀn vivahteita. Maussa korostuvat tuoreus ja mineraalisuus, taustalla hienovarainen yrttinen sÀvy, joka tuo viiniin paikallista luonteenomaisuutta.
Moll-rypÀleen tÀrkeimmÀt tuotantoalueet sijaitsevat DO Binissalem-Mallorca ja Pla i Llevant -alueilla, missÀ vÀlimerellinen ilmasto ja kalkkipitoiset maaperÀt tuovat viineihin elinvoimaisuutta ja rakennetta. Tyylillisesti Mollista valmistetaan enimmÀkseen nuoria, tammiin koskemattomia valkoviinejÀ, jotka ovat kuivia, kevyitÀ ja eloisia. Joissakin tapauksissa viinejÀ kypsytetÀÀn lyhyesti hiivasakkansa pÀÀllÀ, mikÀ lisÀÀ tÀytelÀisyyttÀ ja tekstuuria.
Ruokasuosituksina Moll-valkoviini yhdistyy erinomaisesti tuoreiden merenelÀvien, grillatun kalan sekÀ kevyiden salaattien ja kasvisruokien kanssa. Sen eloisa hapokkuus ja mineraalinen luonne tÀydentÀvÀt vaalealihaisia annoksia, ÀyriÀisiÀ sekÀ vÀlimerellistÀ keittiötÀ.
Espanja
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna