Kuldzhinski on harvinainen ja kiehtova rypälelajike, jonka alkuperä juontaa Keski-Aasiaan. Sen viinit tarjoavat eloisan aromiprofiilin, jossa korostuvat tuoreiden vihreiden omenoiden, persikan ja sitruunan vivahteet, taustalla hennosti muskatillinen sävy. Makuprofiilissa pirteä hapokkuus tasapainottuu hillityn makeuden kanssa, jättäen jälkimakuun hienostuneen yrttisyyden ja miellyttävän mineraalisuuden. Kuldzhinskin tärkeimmät viljelyalueet löytyvät Uzbekistanista sekä naapuroivista Kazakstanin ja Kirgisian laaksoista, joissa lämmin ilmasto ja runsas auringonpaiste tuovat esiin tämän lajikkeen erityiset ominaisuudet.
Tyyypillisesti Kuldzhinskista valmistetaan raikkaita valkoviinejä, joissa korostuvat lajikkeen hedelmäisyys ja keveys, mutta siitä tuotetaan myös puolikuivia ja makeita jälkiruokaviinejä. Viinit sopivat nautittavaksi nuorina, jolloin niiden raikkaus ja aromaattisuus tulevat parhaiten esille.
Ruokasuosituksina Kuldzhinski-viinit yhdistyvät erinomaisesti miedosti maustettuihin itämaisiin ruokiin, tuoreeseen kalaan, kananrintafiléeseen sekä lampaanmaitojuustoihin. Herkullinen valinta myös salaattien ja kasvispaistosten rinnalle.