Saborinho on harvinainen ja omaleimainen tumman rypäleen lajike, joka tunnetaan erityisesti Madeiran saariston viinitarhoilta Portugalista. Saborinho-viinit tarjoavat moniulotteisen aromiprofiilin: tuoksussa korostuvat tummat marjat, kuten mustaherukka ja karhunvatukka, sekä vivahteet luumusta, havupuusta ja hennosta mausteisuudesta. Maussa viini on keskivartaloinen tai täyteläinen, hapokkuudeltaan raikas ja tanniinit ovat pehmeät mutta selkeästi tuntuvat. Jälkimaussa voi havaita maanläheisiä ja yrttisiä sävyjä sekä hentoa mineraalisuutta.
Tärkeimmät kasvatusalueet ovat Madeira, mutta pieniä istutuksia löytyy myös Manner-Portugalin pohjoisosista. Saborinho käytetään usein sekä yksittäisissä lajikeviineissä että sekoitteissa, erityisesti kevyemmin jäännössokerilla varustetuissa punaviineissä tai perinteisissä Madeiran väkevöidyissä viineissä. Nuorena viini on eloisa, mutta kestää myös kellarointia, jolloin syvenee ja monipuolistuu.
Ruokasuosituksina Saborinho sopii erinomaisesti grillatulle punaiselle lihalle, riistalle, ilmakuivatulle kinkulle sekä kypsemmille juustoille. Myös mausteiset kasvisruoat ja sienipohjaiset gratiinit saavat uusia ulottuvuuksia tämän elegantin viinin seurassa.