Perrum on harvinainen valkoviinirypälelajike, jota viljellään pääasiassa Portugalin Alentejon alueella. Rypäleen aromiprofiilille on tyypillistä hillitty sitruksisuus, vihreän omenan ja persikan vivahteet sekä kevyt kukkaisuus. Maussa Perrum tuottaa raikkaita ja keveitä viinejä, joissa on tasapainoinen hapokkuus ja lempeä hedelmäisyys, ja jälkimaku on usein raikas sekä hieman mineraalinen.
Alentejon lisäksi Perrumia esiintyy myös joillakin Etelä-Portugalin viinialueilla, mutta kansainvälisesti lajike on hyvin vähän tunnettu. Tyypilliset Perrum-viinit ovat nuorina nautittavia, raikkaita pöytäviinejä tai sekoiteviinejä, joissa se toimii tasapainottavana osapuolena muiden aromaattisempien lajikkeiden rinnalla.
Ruokasuosituksissa Perrum toimii erityisen hyvin merenelävien, kevyiden kala-aterioiden sekä kasvisruokien kanssa. Se sopii mainiosti myös pehmeiden juustojen, salaattien ja kevyehköjen kanaruokien pariksi. Lisää viini tarjoiluun hieman viilennettynä, jolloin sen raikkaat ominaisuudet korostuvat parhaiten.