Noual-rypäle on harvinainen ja ainutlaatuinen, tunnettu monipuolisesta aromiprofiilistaan ja tasapainoisesta hapokkuudestaan. Tuoksussa on usein kypsiä punaisia hedelmiä, erityisesti kirsikkaa ja vadelmaa, joiden rinnalla voi aistia kevyitä mausteisia vivahteita sekä hienovaraista yrttisyyttä. Maultaan Noual-viinit ovat tyylikkään hedelmäisiä, pehmeän tanniinisia ja keskivahvoja, usein raikkaan pitkä jälkimaku korostaa sen omaperäisyyttä.
Tätä lajiketta viljellään lähinnä Etelä-Euroopan viileämmillä viinialueilla, erityisesti Ranskan ja Espanjan tietyissä maakunnissa, jossa mikroilmasto edistää rypäleen aromien syventymistä. Noualista valmistetaan sekä yksittäisiä lajikeviinejä että sekoiteviinejä, joissa se tuo eleganssia ja tasapainoa.
Tyypilliset Noual-viinit ovat punaviinejä, jotka sopivat nautittaviksi nuorina niiden raikkauden vuoksi, mutta parhaat yksilöt kestävät myös kohtuullista kellarointia. Erinomainen ruokaviini: suositellaan yhdistämään paahdetun kanan, lampaanfileen tai yrteillä maustettujen kasvisruokien kanssa. Myös pehmeämmät juustot tuovat esiin Noualin hienostuneet aromit.