Morokanella on harvinainen valkoviinirypälelajike, jota viljellään pääasiassa Maltalla. Tämä alkuperäislajike tuottaa raikkaita ja elegantteja viinejä, joiden aromiprofiilissa korostuvat sitrushedelmien, vihreän omenan sekä miedon kukkaisuuden sävyt. Maussa Morokanella-viinit ovat kuivia, keskihapokkaita ja helposti lähestyttäviä, tarjoten vivahteita greipistä, persikasta ja hienovaraisesta mantelisuudesta. Viinien jälkimaku on puhdas ja kohtalaisen pitkä.
Morokanellaa viljellään erityisesti Maltan ja Gozon saarilla, lämpimässä välimerellisessä ilmastossa sekä kalkkipitoisilla maaperillä. Pääosa Morokanella-rypäleistä käytetään tuoreiden, ruostumattomassa terästankissa kypsytettyjen valkoviinien tuotantoon, joissa korostetaan lajikkeen luontaista raikkautta ja hedelmäisyyttä. Joissakin tapauksissa rypälettä sekoitetaan myös muiden valkoisten lajikkeiden kanssa, mutta useimmiten sitä löytyy yksilajikeviininä.
Morokanella-viinit sopivat erityisen hyvin kevyiden kalaruokien, äyriäisten, tuoreiden salaattien sekä mietojen, yrttipohjaisten ruoiden pariksi. Ne täydentävät erinomaisesti myös paikallisia välimerellisiä alkupaloja ja kasvisruokia.