Asprouda on harvinainen valkoinen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Kreikan Egeanmeren saarilla, kuten Rodos ja Kos. Asprouda-rypäleistä valmistetut viinit ovat usein raikkaita, elinvoimaisia ja kuivia. Niiden aromiprofiili korostaa sitrushedelmiä, vihreää omenaa, valkoisia kukkia sekä hentoa yrttisyyttä. Suussa viinit ovat kevyitä tai keskitäyteläisiä, miellyttävän hapokkaita ja niiden jälkimaku on puhdas ja raikas.
Asprouda-viinejä tuotetaan yleensä yksittäisrypäleviineinä sekä erilaisina sekoituksina paikallisten kreikkalaisten lajikkeiden kanssa. Tyypilliset viinityylit vaihtelevat teräksisessä säiliössä kypsytetyistä nuorekkaista ja mineraalisista valkoviineistä hieman täyteläisempiin versioihin, joissa saatetaan huomata lyhyttä tammikypsytystä tai sakkakypsytystä. Useimmiten Asprouda pullotetaan nuorena nautittavaksi parhaimmillaan tuoreudessaan.
Parhaat ruokaparit Asprouda-viineille löytyvät merenelävistä, grillatusta kalasta, katkaravuista ja simpukoista. Lisäksi ne sopivat hyvin kasvisten ja tuoreiden yrttien kanssa sekä kreikkalaisten alkupalojen, kuten fetajuuston ja tzatzikin seuraan. Viinin puhdas hapokkuus leikkaa hyvin rasvaisia ruokia ja korostaa raikkaita makuja.