Krkošija on harvinainen ja perinteinen valkoinen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Pohjois-Makedoniassa ja osittain Balkanin eteläisillä alueilla. Lajikkeen viinit ovat usein kevyitä tai keskitäyteläisiä, ja niissä on selkeitä, raikkaita hedelmäaromeja, kuten vihreää omenaa, päärynää sekä sitrushedelmiä. Taustalla voi aistia hienovaraista valkoista kukkaisuutta ja tuoretta yrttisyyttä. Maku on eloisan hapokas, raikas ja puhdaspiirteinen, mutta seurassa voi ilmetä myös mineraalisia vivahteita.
Krkošija-lajike tuottaa viinejä, jotka sopivat hyvin sekä nuorina juotaviksi että kevyesti tammitettuina. Yleensä viinit valmistetaan kuivin, mutta satunnaisesti myös puolikuivin tyylein. Harvemmin tavataan kuohuviiniversioita.
Tämä raikas ja helposti lähestyttävä viini on suositeltava valinta kalaruoille, äyriäisille, vihreille salaateille sekä pehmeille, nuorille juustoille. Se sopii erinomaisesti myös kevyesti maustettujen kana- ja kasvisruokien seuraan, tuoden esiin niin ruoan kuin viinin puhtaat aromit.