Marawi on harvinainen ja alkuperäinen valkoviinilajike, jonka juuret ulottuvat Lähi-idän alueelle, erityisesti Israelin ja Palestiinan viinintuotantoon. Tämän rypäleen aromiprofiili on hienostunut ja monimuotoinen: siitä löytyy vihreän omenan, sitrushedelmien, valkoisen persikan ja kevyen yrttisyyden vivahteita sekä mineraalisuutta, joka heijastelee kasvuympäristön maaperää. Marawi-viinit ovat yleensä kuivia ja keskivartaloisia, hapokkuus on raikasta ja suutuntuma tasapainoinen.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat juutalaisissa ja palestiinalaisissa viinialueissa, esimerkiksi Jerusalemin vuoristossa sekä Judeassa, joissa viileä ilmasto ja kalkkikivimaa antavat rypäleelle omaleimaisen luonteen. Marawi-rypäleestä valmistetaan useimmiten raikkaita, teräksentankissa kypsytettyjä valkoviinejä, joista joissakin tapauksissa löytyy myös mietoa tammen sävyä ja lämminhenkistä kompleksisuutta.
Ruokasuosituksina Marawi sopii erinomaisesti välimerellisiin kalaruokiin, grillattuihin vihanneksiin, vuohenjuustosalaatteihin sekä vaaleaan lihaan, kuten kananpoikaan. Erityisen hyvin se täydentää Lähi-idän makumaailmaa, kuten hummusta ja falafelia.