Torbat on harvinainen ja perinteinen valkoviinirypälelajike, jota viljellään pääasiassa Iranin pohjoisosissa Caspianmeren läheisyydessä sekä Khorasānin alueella. Lajikkeen viinit hurmaavat hienostuneilla aromaattisilla piirteillään – tyypillisesti niissä on tuoreiden yrttien ja sitrushedelmien vivahteita, kuten limettiä ja vihreää omenaa, sekä kukkaisia, jasmiinia muistuttavia tuoksuja. Torbatin makuprofiili on vivahteikas ja raikas, suutuntuma eloisa ja miellyttävän hapokas, mikä tekee viinistä erinomaisen ruokapöytään.
Torbat-lajikkeesta valmistetaan useimmiten kuivia, kevyitä tai keskitäyteläisiä viinejä, mutta sitä käytetään myös paikallisten makeiden viinityylien pohjana. Viinit tarjoavat eloisan hapokkuuden ja mineraalisuuden, jotka säilyvät myös viinin kypsyessä.
Torbat-viinit sopivat erityisen hyvin raikkaiden mereneläväruokien, grillattujen kasvisherkkujen, kevyiden itämaisten ruokien sekä tuoreiden yrttien kanssa maustettujen salaattien seuraksi. Runsaan aromikkuuden ansiosta ne ovat oiva pari myös mietojen juustojen ja vaalealihaisten annosten kanssa.