Kalifornia, tunnettu viineistään, on myös saavuttanut ansaittua mainetta brandyn maailmassa. Sijaiten Yhdysvaltojen länsirannikolla, tämä alue hyötyy ihanteellisesta välimerellisestä ilmastosta, jossa on kuumat ja kuivat kesät ja leudot talvet, mikä on suotuisaa viininviljelylle ja siten brandyn tuotannolle. Kalifornian vaihtelevat terroirit mahdollistavat ainutlaatuisen moninaisuuden brandyn tuotannossa, pohjoisen hedelmäisistä ja kevyistä profiileista etelän voimakkaampiin ja mausteisiin makuihin. Kalifornialaiset tuottajat käyttävät pääasiassa rypälelajikkeita, kuten Colombard, Chenin Blanc ja Muscat, valmistaakseen väkeviä alkoholijuomiaan, vangiten paikallisten hedelmien rikkauden ja monimutkaisuuden. Lisäksi amerikkalainen innovaatio ilmenee heidän tislaamis- ja kypsyttämismenetelmissään, jotka ovat usein saaneet inspiraationsa eurooppalaisista perinteistä, mutta sisältävät paikallisen, erottuvan vivahteen. Kalifornialainen brandy erottuu usein helpommin lähestyttävällä mutta yhtä lailla vivahteikkaalla luonteellaan, houkutellen sekä aloittelijoita että kokeneita asiantuntijoita. Tutustumalla kalifornialaisten brandyjen monimuotoisuuteen, viinikellarien hallinnoijat voivat rikastaa kokoelmaansa tuotteilla, jotka ilmentävät tämän dynaamisen alueen pioneeri- ja luovuushenkeä.