Punainen rypälelajike

L’Espanenc on harvinainen ja historiallinen rypälelajike, jota viljellään erityisesti Etelä-Ranskan Languedocin sekä Provencen viinialueilla. Tämä valkoinen lajike tunnetaan raikkaasta ja eloisasta aromiprofiilistaan. Tyypillisesti L’Espanencin viinit tarjoavat hienostuneen sekoituksen sitrushedelmiä, kuten greippiä ja sitruunaa, sekä vivahteita vihreästä omenasta, päärynästä ja yrteistä. Taustalla on usein mineraalisuutta ja kukkaisuutta, jotka tuovat viiniin syvyyttä ja runsautta.

Maku on kuivahko, mutta poikkeuksellisen raikas ja elegantti, korostuen kirkkaalla hapokkuudella ja tasapainoisella rakenteella. L’Espanencin viinejä valmistetaan sekä yksittäislajikkeena että osana sekoitteita, joissa se tuo raikkautta ja rakennetta muiden eteläisten lajikkeiden rinnalle.

L’Espanenc sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi merenelävien, kuten ostereiden tai grillatun kalan kanssa, mutta myös kevyet vuohenjuustosalaatit ja vihannesruoat ovat hyviä valintoja. Ruokahalua herättävän hapokkuutensa ansiosta L’Espanenc on myös mainio aperitiivi.

Rypälelajikkeen L’Espanenc tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle L’Espanenc.