Demeraran alue Guyanassa on rommimaailman helmi, joka on tunnettu rikkaasta tislaustraditiostaan 1600-luvulta lähtien. Demerara-joen reunustama alue hyötyy trooppisesta ilmastosta ja hedelmällisestä maaperästä, jotka ovat ihanteellisia sokeriruo'on viljelyyn, joka on rommin pääainesosa. Demeraran rommit erottuvat makunsa syvyydestä, vaihdellen makeasta ylelliseen, ja jokaiseen pisaraan on imeytynyt muinaiset tuotantotekniikat. Alueen erityispiirre on sen puisten tislausastioiden käyttö, mukaan lukien maailman viimeiset käytössä olevat tammitynnyrit, jotka antavat ainutlaatuisia aromeja. Nämä historialliset kappaleet myötävaikuttavat monimutkaisten ja erottuvien aromiprofiilien luomiseen, joissa on karamellin, mausteiden, trooppisten hedelmien ja melassin sävyjä. Alueen kuuluisin tislaamo, El Dorado, ilmentää kaikkia Demerara-rommin taitoja ja on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Rommin harrastajille Demeraran pullon tutkiminen on matka suoraan Guyanan historiaan ja perinteisiin, samalla rikastuttaen rommikokoelmaa poikkeuksellisella väkevällä juomalla.